Forums Website Website
  • Topic: Photo and Video Inserting

    Back To Topics
    (0 rates)
    • October 30, 2018 8:18 PM EDT
      • Saint Johns, Florida
         
      • Posts
        3,911
      • Thanks
        284
      • Thanked
        403

      Photo and Video Inserting

      Video Embedding

      This topic has to be re-mastered every time the site owner makes an upgrade to the software. For this incarnation the procedure is...

      1. Grab the embed code from the YouTube video (directly on the video) right click in OPERA (copy embed code); right click in FireFox (Copy embed code); right click in Chrome (get embed code);right click in IE (get embed code).
      2. In the reply window click on "insert/edit video" button in the top row (looks like a movie frame), and select "Embed".

      3. Paste the embed code (copied from YouTube) in the box and click "OK".

      That's what we all found works now. Some day down the road we will have to find a new way for new software, but for now this works. Have fun!

       

      Photo inserting

      1. Start by uploading your photos to a server. You have storage space in the Freight Shed on this web site.
      2. After they are uploaded, click on the file you want to open.
      3. Once it is opened, RIGHT click on the picture and select copy image location. DO NOT use the url in the address bar of your browser.
      4. Next click on the insert photo button in your post and paste the image location in the source line.
      5. Look at the dimensions. You will see them if you click on the first box (height). Make it 800 then click on the second box and it will automatically be correctly scaled.
      6. Then hit OK and your photo will be in your post.

      ____________________________________

       

       

    • October 30, 2018 8:30 PM EDT
      • Vail, Az
         
      • Posts
        4,284
      • Thanks
        586
      • Thanked
        547

      Joe, Do you have Safari verbiage? That's what Ray has...

      ____________________________________

      John

       

      The older I get, the less I know, please don't make me prove it.

       

       

    • October 30, 2018 9:03 PM EDT
      • Saint Johns, Florida
         
      • Posts
        3,911
      • Thanks
        284
      • Thanked
        403

      Photo inserting works pretty much the same as any other browser, but I am working on a Windows PC and my version of Safari hasn't been supported since 2012. It cannot support YouTube videos. Probably a newer version on a Mac can, but I have no way to test it. Sorry 

      * I posted this picture from my PC using Safari 5.1.7

      This post was edited by Joe Zullo at October 30, 2018 9:05 PM EDT
      ____________________________________

       

       

    • October 30, 2018 9:07 PM EDT
      • Saint Johns, Florida
         
      • Posts
        3,911
      • Thanks
        284
      • Thanked
        403

      John Caughey said:

      Joe, Do you have Safari verbiage? That's what Ray has...

      Ray who???

      ____________________________________

       

       

    • October 30, 2018 9:29 PM EDT
      • Vail, Az
         
      • Posts
        4,284
      • Thanks
        586
      • Thanked
        547

      Ray Dunakin, I tried to help him the other day but hit that wall.

      Thanks for trying.

      ____________________________________

      John

       

      The older I get, the less I know, please don't make me prove it.

       

       

    • November 1, 2018 2:14 PM EDT
      • Carlsbad, CA
         
      • Posts
        7,756
      • Thanks
        115
      • Thanked
        541

      To copy the embed code a more generic way is to replace Joe's step 1 (first post in this thread) with:

       

      1. When watching the video, you can see a place to click "share".... after that "embed".... that will pull up a window and show the "code" and in the bottom right corner "copy", click that.

       

      Now that should be generic instructions for ALL browsers...

       

      now follow Joe's steps 2 and 3... (although how to paste is different, usually right click in Windows, I forget for Mac's probably control click)

       

      Greg

       

       

      ____________________________________

      Be sure­ to visit ­my site, l­ots of tec­hnical tip­s and modi­fications,­ and you c­an search ­for topics­ and key w­ords.


      ­Click HERE for Greg­'s web sit­e
      PLEASE NOT­E: Please do NOT use private messaging, i­f you have­ a questio­n, feel fr­ee to emai­l me priva­tely, u­se regular­ email onl­y: greg@el­massian.co­m

    • November 2, 2018 11:53 AM EDT
      • Easton , Massachusetts
         
      • Posts
        3,843
      • Thanks
        881
      • Thanked
        266

      That's the idea!

      When I do that , it has the "S" when I post , and to me it looks good ( on this computer ) 

      Then I get someone pointing out it's not right .

      I go to edit and hit the video ( turns dark )

      I the hit the video emblem in the tool bar and up comes the url .... where did the "S" go...

      I type in the "S" and I think it's good as no negative feed back .

      Why does this happen ?

      ____________________________________

       My u-tube

      The light in the tunnel might not be an engine , but a light in the caboose of my own train on my Roundy Round Rail Road !    My empire is complete...I think...

    • November 2, 2018 1:17 PM EDT
      • Vail, Az
         
      • Posts
        4,284
      • Thanks
        586
      • Thanked
        547

      Sean, maybe it's you. What side are you on, your browser. Since you see what we don't I suspect you can't post to the safe side from the unsecured side.

      ____________________________________

      John

       

      The older I get, the less I know, please don't make me prove it.

       

       

    • November 2, 2018 1:45 PM EDT
      • Easton , Massachusetts
         
      • Posts
        3,843
      • Thanks
        881
      • Thanked
        266

      Probably..

      I want to put on my grave stone " It's all Sean's fault ! "

      some times I'm on the "S" ( Secured ) other times not.. frustrating..

      ____________________________________

       My u-tube

      The light in the tunnel might not be an engine , but a light in the caboose of my own train on my Roundy Round Rail Road !    My empire is complete...I think...

    • November 2, 2018 3:09 PM EDT
      • Burke, Virginia
         
      • Posts
        7,044
      • Thanks
        152
      • Thanked
        553

      Sean said:

      Probably..

      I want to put on my grave stone " It's all Sean's fault ! "

      some times I'm on the "S" ( Secured ) other times not.. frustrating..

      Well, how cool is that?   Somebody else takes the blame?   All along, I thought it was all my fault. 

      ____________________________________

      Bruce

      http://jbrr.com/

       

    • November 2, 2018 3:27 PM EDT
      • Vail, Az
         
      • Posts
        4,284
      • Thanks
        586
      • Thanked
        547

      Sean said:

      Probably..

      I want to put on my grave stone " It's all Sean's fault ! "

      some times I'm on the "S" ( Secured ) other times not.. frustrating..

      Back when the 'change' happened, I had to delete my old bookmark and save the new.

      I have a saved link to a thread on the old, should I want to sneak in there.

      ____________________________________

      John

       

      The older I get, the less I know, please don't make me prove it.

       

       

    • November 2, 2018 3:31 PM EDT
      • Vail, Az
         
      • Posts
        4,284
      • Thanks
        586
      • Thanked
        547

      Sean use this:

      https://www.largescalecentral.com/members/home

      ____________________________________

      John

       

      The older I get, the less I know, please don't make me prove it.

       

       

    • November 2, 2018 5:15 PM EDT
      • Easton , Massachusetts
         
      • Posts
        3,843
      • Thanks
        881
      • Thanked
        266

      I just noticed that old bookmark as well .

      Thanks

      ____________________________________

       My u-tube

      The light in the tunnel might not be an engine , but a light in the caboose of my own train on my Roundy Round Rail Road !    My empire is complete...I think...

    • November 25, 2018 2:04 PM EST
      • Smoggy L.A., Left Coast
         
      • Posts
        7,344
      • Thanks
        33
      • Thanked
        114

      Every time I try to load a picture from my phone i get a "we're having technical issues" notice along with this:

       

      Error code:15e74c

       

      Android phone system

      This post was edited by Vic Smith at November 25, 2018 2:05 PM EST
      ____________________________________
      Have fun with your trains
    • November 26, 2018 3:59 PM EST
      • Carlsbad, CA
         
      • Posts
        7,756
      • Thanks
        115
      • Thanked
        541

      why not get them from the phone to the pc, and post from the pc?

      ____________________________________

      Be sure­ to visit ­my site, l­ots of tec­hnical tip­s and modi­fications,­ and you c­an search ­for topics­ and key w­ords.


      ­Click HERE for Greg­'s web sit­e
      PLEASE NOT­E: Please do NOT use private messaging, i­f you have­ a questio­n, feel fr­ee to emai­l me priva­tely, u­se regular­ email onl­y: greg@el­massian.co­m

    • November 26, 2018 4:49 PM EST
      • Your Host in Littleton, MA
         
      • Posts
        7,596
      • Thanks
        427
      • Thanked
        760

      I've had mixed results posting directly from my iPhone.  I generally offload them to a secondary host and then post them here.

      ____________________________________

      Bob, your Site Host and Benevolent Dictator.

    • December 5, 2018 2:31 PM EST
      • Smoggy L.A., Left Coast
         
      • Posts
        7,344
      • Thanks
        33
      • Thanked
        114

      The only PC i have is a home laptop I've been having problems with, so I was hoping to do it directly from phone. Pain anyway you look at it as i still have to resize any phone pics before going into the album as the smallest size image I still like a million pixels. 

      ____________________________________
      Have fun with your trains
    • December 5, 2018 8:23 PM EST
      • Denver, Colorado
         
      • Posts
        1,840
      • Thanks
        188
      • Thanked
        298

      Vic Smith said:

       

      ....a million pixels. 

       

         It still astonishes me that we sent men to the moon and safely returned them to earth with a 2K computer on board the space ship.

       

       

      ____________________________________

    • December 6, 2018 6:24 PM EST
      • Pittsburgh, Pennsylvania
         
      • Posts
        10,044
      • Thanks
        83
      • Thanked
        596

      John, yea, well that was in the days before bloatware, GUI interfaces, sound effects, 3D effects and all the other fluff we don't really need, but the programmers think is just too cool to not have.

       

      I was talking with the Xerox help desk, and the help desk guy posed the idea that if we could get Windows 98 to run on the latest hardware, it would probably be so freaking fast that it would just boggle our minds.

      ____________________________________

      Shannon car Shops
      Home of the infamous leg lamp

      I.A.R.R.R. Member #12

      and King Butt Modeler

    • December 6, 2018 7:06 PM EST
      • Missouri
         
      • Posts
        2,370
      • Thanks
        167
      • Thanked
        205

      David Maynard said:

      John, yea, well that was in the days before bloatware, GUI interfaces, sound effects, 3D effects and all the other fluff we don't really need, but the programmers think is just too cool to not have.

       I was talking with the Xerox help desk, and the help desk guy posed the idea that if we could get Windows 98 to run on the latest hardware, it would probably be so freaking fast that it would just boggle our minds.

      Which now has me wondering whether the compulsion for bloatware has any effect of driving hardware developers toward more speed.
      Which then encourages the bloatware developers ...

Forums Website Website

    Icon Legend

  • Topic has replies
    Hot topic
    Topic unread
    Topic doesn't have any replies
    Closed topic
    BBCode  is enabled
    HTML  is enabled

Add Reputation

Do you want to add reputation for this user by this post?

or cancel

Ads by Google