Forums Website Website
  • Topic: Picture Posting help for Rick Marty

    Back To Topics
    (0 rates)
    • November 21, 2013 11:51 AM EST
      • Candlewood Valley, Connecticut
         
      • Posts
        13,418
      • Thanks
        1,183
      • Thanked
        819

      Rick -

      I'm hoping to encourage you to keep posting pictures of your amazing models.  I decided to try and document picture posting with the new editor the best I can.  I use Firefox. All other browsers can do the same but the command wording may be just a bit different.

       

      Method #1 - Freight Shed

      1. Click Freight Shed button and navigate to the photo you want to post.

      2. Right Click on the link to the picture and select Copy Link Location

      3. Click on the Insert Image icon...

       

       then paste in the Image URL box..

      4. Click Insert.

       

      Method #2 - Image stored on Web

      1. In another tab; open the image you wish to post

      2. Copy the URL from the browser's address bar.

      3. Click on the Insert Image icon then paste in the Image URL box...

      4. Click Insert.

       

      The images will show in the editor which is agreeably is a little cumbersome in the small editor widow. Perhaps someday in the future the edit window can be made sizable.

      This post was edited by Jon Radder at November 21, 2013 11:58 AM EST
      ____________________________________

      www.cvsry.com www.cvsry.com

    • November 21, 2013 3:18 PM EST
      • West Grove, Pennsylvania
         
      • Posts
        11,057
      • Thanks
        675
      • Thanked
        1,032

      I'd say to blame Rooster, but he might get a complex........;)

      ____________________________________

      "Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity." --Martin Luther King Jr

    • November 21, 2013 7:39 PM EST
      • Southern Oregon
         
      • Posts
        1,838
      • Thanks
        383
      • Thanked
        815

      Jon,


      Thank you very much for taking the time to "splain ittome" That seemed to work with no glitches even though it is several more steps than before.  At least it worked with no "frustration factor" thanks again guy!!

       

      While your looking this way a question.  What is this album thing?  My shed is just about full again and I have to keep dumping pictures to add new ones does the "albums" extend this storage and can I post from them?  

       

       

       

      John,

      If your looking here is a shot of the 60's on their flat car.  Will do more on them with the arches later.

       

       

       

      I have had help and encouragement on this picture posting thing and a couple other posting issues in several other threads recently and want to take this opportunity to thank one and all for taking time to try to straighten me out.

       


      Thanks all

      Rick

       

       

       




    • November 21, 2013 8:39 PM EST
      • Candlewood Valley, Connecticut
         
      • Posts
        13,418
      • Thanks
        1,183
      • Thanked
        819

      You're welcome Rick.  Granted it is a few more steps than it used to be with just clicking on the file name to get the URL into the post; but at least it now works for everyone.

       

      Albums can be used as a picture source for posting. Bob hasn't finished developing his ideas for the albums. For now hey are just there and the space isn't limited. That could certainly change if it gets misused.

       

      Posting from an Album picture is similar, but you probably want to open LSC in a second tab so you can get to the album easily without disturbing your post.

       

      Once you have the photo you are interested in open in the album look at the bottom for an image URL that you can select and coy with a mouse drag. It's a bit tricky, but can be done. Then just paste that URL into the Insert Image box as above...

       

      OR

       

      You could right click on the image in the album then select Copy Image. Come back to the editor tab and paste the image in... http://www.largescalecentral.com/public/album_photo/b4/9f/01/19d16_c8c7.jpg?c=0792

       

      I had heard discussed in the other thread that Dran-n-Drop was now working, but I haven't been able to make that work with Firefox on Win XP.

      ____________________________________

      www.cvsry.com www.cvsry.com

    • November 21, 2013 9:45 PM EST

      •  
      • Posts
        14,469
      • Thanks
        2,468
      • Thanked
        1,460

      Hah!!

       Nice Work Jon!!

      ;)

    • November 21, 2013 9:52 PM EST

      •  
      • Posts
        14,469
      • Thanks
        2,468
      • Thanked
        1,460

      Where is the power steering fluid reservoir located ?

       

      Where are the HEP, Comm and MU ports/ cables

       

       

      Thats my code^^^^^^^^^

       

       

       

       

       

       

       

    • November 21, 2013 9:53 PM EST

      •  
      • Posts
        14,469
      • Thanks
        2,468
      • Thanked
        1,460

      Nice work as always Rick

    • November 24, 2013 6:59 PM EST
      • Candlewood Valley, Connecticut
         
      • Posts
        13,418
      • Thanks
        1,183
      • Thanked
        819

      Just noticed that Bob made this a Sticky thread.  I'm honored!  Thanks Bob :]

      ____________________________________

      www.cvsry.com www.cvsry.com

    • November 24, 2013 8:45 PM EST
      • Farmington, New Mexico
         
      • Posts
        2,576
      • Thanks
        22
      • Thanked
        639

      Jon,   I am unable to get a short video to post from photobucket.  Photos work like a charm with there direct link. The video thing I can't figure out.  


      A Little help please?


      This is the URL [ direct link copied from photobucket ]


      http://s1234.photobucket.com/user/dave2-8-0/media/DSCN0129_zpsf238f894.mp4.html

      This post was edited by Dave Taylor at November 24, 2013 8:47 PM EST
      ____________________________________

      New Mexico­ Northern ­Railroad
      D&RGW ­315 Crew ­member, Fireman
      RRR #4
      Board Memb­er, Durang­o Railroad­ Historica­l Society

    • November 24, 2013 8:57 PM EST

      •  
      • Posts
        14,469
      • Thanks
        2,468
      • Thanked
        1,460

       

       

       

      Test

    • November 24, 2013 9:00 PM EST

      •  
      • Posts
        14,469
      • Thanks
        2,468
      • Thanked
        1,460

    • November 24, 2013 9:04 PM EST

      •  
      • Posts
        14,469
      • Thanks
        2,468
      • Thanked
        1,460

      I have failed the test as well Dave ......however as you know it;s video your trying to show not pictures.



    • November 24, 2013 9:06 PM EST

      •  
      • Posts
        14,469
      • Thanks
        2,468
      • Thanked
        1,460

      [photobucket]http://s1234.photobucket.com/user/dave2-8-0/media/DSCN0129_zpsf238f894.mp4.html[/photobucket]

    • November 24, 2013 9:06 PM EST

      •  
      • Posts
        14,469
      • Thanks
        2,468
      • Thanked
        1,460

      I quit

      ;)

    • November 24, 2013 9:24 PM EST

      •  
      • Posts
        7,838
      • Thanks
        17
      • Thanked
        11

      The first one you posted works, Rooster.
      You just have to adjust the sliders to see the video.
      Ralph  

    • November 24, 2013 9:30 PM EST
      • Candlewood Valley, Connecticut
         
      • Posts
        13,418
      • Thanks
        1,183
      • Thanked
        819

      Videos hosted on Youtube or Vimeo are pretty simple, just surround the URL with [ youtube] [ [ /youtube] or [ vimeo] [ /vimeo] (without the spaces). I have no experience with streaming content hosted elsewhere.

       

      Rooster's first attempt, using the Insert/Edit Media button just gives me "Plug In Needed" screen. I don't know what plugin it wants.  Ralph must have the plug in.

      This post was edited by Jon Radder at November 25, 2013 6:52 AM EST
      ____________________________________

      www.cvsry.com www.cvsry.com

    • November 26, 2013 11:29 AM EST
      • Smoggy L.A., Left Coast
         
      • Posts
        7,584
      • Thanks
        148
      • Thanked
        251

      Not such a fan of the new image insert mechanism, its much clunkier than the old version

       


      IS there ANY way to preset the "Alignment" tab when posting pics? Now I ALWAYS have to pic something (usually "top") in order to get the pic to post otherwise I get the dreaded X-in-the-box.


      Also when I open the image tab the box is ALWAYS small, about 1/2inch square and I am constantly wasting time dragging the box open large enough to work in. Its gets VERY old after a few pics.



      ____________________________________
      Have fun with your trains
    • November 26, 2013 1:16 PM EST
      • Candlewood Valley, Connecticut
         
      • Posts
        13,418
      • Thanks
        1,183
      • Thanked
        819

      Vic, you are the second complaint I've seen about the Insert/Edit Image box opening tiny. What are you posting with (PC, Notebook, Laptop, Tablet, Phone) and what browser?

      For me, on a PC running Firefox 25.0.1  the box opens about 4 inches square with all the fields visible.

      BTW - I have been leaving alignment at the default --- Not Set --- and all of the other fields except the Image URL blank.

      ____________________________________

      www.cvsry.com www.cvsry.com

    • November 26, 2013 4:03 PM EST

      •  
      • Posts
        5,177
      • Thanks
        804
      • Thanked
        429

      So how do you post photos without using the "insert image" button? When I'm posting step-by-step stuff, I write it up one time, with the image links in the text, and post it on several different forums. I don't want to have to redo the whole thing just for this site, and I don't want to have to hunt down and insert each pic one by one.

       



Forums Website Website

    Icon Legend

  • Topic has replies
    Hot topic
    Topic unread
    Topic doesn't have any replies
    Closed topic
    BBCode  is enabled
    HTML  is enabled

Add Reputation

Do you want to add reputation for this user by this post?

or cancel

Ads by Google